روی خط خبر

موضوع: سیاست منبع: چطور
امتیاز: 5 5

مطلب با عنوان آشنایی با انواع نان و صنعت پخت آنها از وب سایت چطور chetor با درج لینک اصلی خبر نمایش داده شده است.

آشنایی با انواع نان و صنعت پخت آنها

در ابتدا مي پردازيم به اينکه نان چيست و پيدايش آن به چه زماني برمي گردد وروش تهيه آن چگونه است؟ نان يکي از قديمي ترين غذا هاي بشر مي باشد و قدمت آن به عصر حجر برمي گردد. درقديم دانه غلات را با خيس مي کردند و بعد مي پختند. در يونان قديم تهيه […]

نوشته آشنایی با انواع نان و صنعت پخت آنها اولین بار در چطور پدیدار شد.

در ابتدا می پردازیم به اینکه نان چیست و پیدایش آن به چه زمانی برمی گردد وروش تهیه آن چگونه است؟نان یکی از قدیمی ترین غذا های بشر می باشد و قدمت آن به عصر حجر برمی گردد. درقدیم دانه غلات را با خیس می کردند و بعد می پختند. در یونان قدیم تهیه نان یکی از کارهای مهم برای غذا بوده احتمالا اولین کوره هایی که برای پخت نان استفاده می شده است دریونان درست شده استنان: از ترکیب غلاتی مانند گندم و جو و … با آب خمیری درست می کنند و برای طبخ آن یا آن را حرارت می دهند و یا سرخ می کنند و به صورت معمول آن را در تنور حرارت می دهند و بعد اینکه حالت برشتگی به خود گرفت آن را از تنور در می آورند و همراه غذا استفاده می کنند.گاهی به این آب آرد نمک روغن، ادویه جات ،مخمر یا همان مایع خمیر نیز اضافه می کنند.در ایران انواع مختلفی از نان ها پخته می شود به طوریکه در هر منطقه ای چندین نوع نان پخته می شود. تفاوت های نان در روش پخت و یا ترکیب مواد اولیه آن و شکل ظاهری آن می باشد.انواع نان ها :نان بربرینان سنگکنان تافتوننان حجیم(تست)نان کنجدینان لواشنان شیرمالنان خرمایینان باگتنان کماجنان گردویینان زیرهنان زنجبیلینان جوناننان گندمخواص انواع ناننان ها دارای قند و نشاسته می باشند که نیاز بدن را که در طول روز احتیاج به انرژی دارند را برطرف می کنندنان هامنبع اصلی ویتامین های ب نیز هستند.فیبر و سبوس نان خواص و کاربردهای زیادی دارد .در هضم غذا ، جلوگیری ازیبوست ، کاهش قند ، چربی وفشار خون مؤثر هستند در نتیجه توصیه می شود نان های سبوس دار و قهوه ای مصرف شود.البته باید در خوردن نان احتیاط کرد چرا که زیاد خوردن آن باعث چاقی خواهد شد.اگر نان ها را باسبوس باشند بسیار مفید و از ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند و اصولاً نان های تیره از ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند. نگاه مختصری در مورد نان هانان سنگک : یکی از نان های سنتی و نسبتاً قدیمی ایران است و تنها نان سبوسدار درمیان نان ها می باشد.نان لواش : این نان ازلحاظ ظاهری بسیار نازک بوده و جزء نان ها ی قدیمی محسوب می شود که طرفداران خود را دارد.نان بربری: این نان به رنگ سفید و نسبت به نان سنگک و تافتون کلفت تر است. در این نان از جوش شیرین استفاده می شود به همین دلیل در میان نان های دیگراز ارزش غذایی کمتری برخوردار است.نان تافتون: این نان نسبت به نان بربری کمی ضخیم تر است و در پخت آن جوششیرین نمی زنند.نان جو : اگر نان جو خالص باشد از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و برای افراد دیابتی از این نوع نان سفارش شده است. البته امروزه از آرد گندم در پخت این نان استفاده می شود.به طوریکه نیمی از آن را گندم و نیمی دیگر را جو استفاده می کنند.نان باگت: نان باگت همان نان فرانسوی است. در واقع از فرانسه وارد ایران شده است. شکل ظاهری آن به شکل حجیم است و بیشتر در ساندویچی ها برای درست کردن ساندویچ از این نوع نان استفاده می شود.نان تست: نان تست بیشتر برای تهیه اسنک ها و بعضی از خوراک ها از این نوع نان استفاده می کنند و بیشتر در وعده های غذایی صبحانه و عصرانه طرفدار دارد.نان گندم سیاه : یکی از نان های مرغوب می باشد به دلیل داشتن فیبر زیاد . مصرف فیبر برای کودکان بسیار توصیه می شود. البته مصرف این نوع نان هنوز مرسوم نشده است.نان شیر مال: همان طور که از نام این نان برمی آید در تهیه این نوع نان از شیر وشکر استفاده شده است و این نان هم در ایران هم مرسوم است و هم مردم دوست دارند.دستگاه های پخت نان:دستگاه دوار معمولی,دستگاه نانوایی نان سنتیدستگاه نانوایی نیمه اتوماتیک دوار ثابت ،دستگاهی شعله مستقیم یا شعله غیر مستقیم، می تواند نان هایی از قبیل: نان تافتون، نان لواش ، نان بربری، نان سنگک،نان پنیر سبزی، شیرمال و حتی پیتزا و نان خشک را بپزد.سطوحی که دربرای پخت در این دستگاه استفاده می شود بسته به نوع نان متفاوت است .برای مثال برای تهیه:نان بربری و تافتون: انواع چدن های صافنان لواش آذری: حفره دار منظم یا نا منظمنان سنگک سنتی: برجسته و فرو رفتهسیستم کنترل الکتریکی دستگاه های تولید شده دراین دستگاه هابه دو صورت قابل ارائه به مشتری می باشد. سیستم اتوماتیک نصب شده در تابلو : در این سیستم کلیه عملیات کنترل سیستم های الکتریکی بوسیله دستگاهانجام گرفته و اپراتور با صفحه کلید لمسی می تواند تنظیمات لازم از جمله سرعت موتور، دما، زمان روشن و خاموش شدن دستگاه و تایمر زمان پخت را انجام دهد و یا برنامه های از پیش تعریف شده را انتخاب نماید.در این تابلوها کلیه اقدامات انجام شده و فعالیت دستگاه قابل ذخیره سازی بوده و امکان کنترل و تنظیم دستگاه از طریق سیستم سرور امکان پذیر می باشد.در این سیستم حرارت به وسیله ترموستات تنظیم می شود و کلیدهای کنترل در اختیار اپراتور می باشد.در دستگاه دوار پخت نان حرارت مورد نیاز جهت پخت در زیر و روی صفحات پخت به وسیله دو مشعل با شعله مستقیم یا شعله غیر مستقیم تأمین می شود و به این ترتیب محصول نهایی نان تولید می گردد.پهن کن خمیر یکی از وسایل لازم و ضروری جهت پخت انواع نان میباشد .این دستگاه در مراکزی که با پخت نان سر و کار دارند بسیار مهم می باشد وظیفه اصلی این دستگاه پهن کردن خمیر می باشد از این رو به این دستگاه شاطر اتوماتیک نیز می گویند و بیشتر جهت پخت نان های لواش مورد استفاده می باشدابعاد دستگاه پهن کن خمیر ۸۰ سانتی متر در ۵۰ سانتیمتر در ۵۰ سانتیمتر می باشد بدنه این دستگاه از جنس تمام استیل و پلیمر و با وزن ۵۰ کیلوگرم می باشدهرچقدر یک دستگاه پهن کن بتواند نان را نازک تر تحویل دهد باکیفیت تر می باشد البته این مقدار برای طبخ نان های مختلف ممکن است متفاوت باشد پهن کن ها در دو مدل نقاله دار و بدون نوار نقاله تولید می شود نام دیگر پهن کن خمیر پهن کن رومیزی می باشدیکی از مراحل پخت نان گرفتن چانه می باشد در گذشته این عمل معمولاً توسط دست انجام می شد که البته روش بهداشتی این نبوده است امروزه با پیشرفت تکنولوژی طبخ نان و گرفتن شانه معمولاً توسط دستگاه چانه گیر انجام میشود از مزایای بزرگ این دستگاه می توان آن به این موضوع اشاره کرد که دستگاه جان گیر قادر است شانه ها را بر اساس وزن های مختلف و از پیش تعریف شده با دقت بسیار زیاد تحویل دهد دستگاه های چانه گیر برای انواع نان ها مثل بربری سنگک تافتون و لواش قابل استفاده می باشد این دستگاه در دو نمونه داخلی و خارجی در بازار موجود می باشد نمونه های داخلی آن به مراتب هم از نظر کیفی و هم از نظر قیمت نسبت به مدل های خارجی برتر هستنددستگاه پخت نان با حرارت غیر مستقیمدارای دیواره دو جداره حاوی عایق پشم سنگ وسرامیکی بیش از ۱۲۰۰ درجه در دیواره ، کف وسقف دستگاه نوع کوره:داذای۲ کوره پائین وبالا از جنس استیل نسوز ۳۱۰ با تحمل بیش از ۱۲۰۰ درجه حرارتدانتولیدی دستگاه تمام اتوماتیک نان تیری:دستگاه تمام اتوماتیک نان مشابه با نمونه های لواش طراحی شده و قابلیتی کم و بیش یکسان با آن را دارد. . از جنس بدنه محکم و مقاومی بوده که ثبات بالایی را بر روی زمین خواهد داشت. تولیدی این مدل از دستگاه های مخصوص پخت نان در کلانشهرهای بزرگ قرار داشته که تجهیزات و قطعات آن یا وارداتی بوده و یا جزو گزینه های داخلی باکیفیت می باشد؛ که در هر صورت به افزایش کارآمدی نان منجر خواهد شد.

برچسب ها:

مطلب با عنوان آشنایی با انواع نان و صنعت پخت آنها از وب سایت چطور chetor با درج لینک اصلی خبر نمایش داده شده است و آپین در قبال محتوای اخبار هیچ مسئولیتی ندارد.

مطلب با عنوان آشنایی با انواع نان و صنعت پخت آنها از وب سایت چطور chetor با درج لینک اصلی خبر نمایش داده شده است.

اخبار گوناگون